Affirmation Audio: Herprogrammeer Jezelf

“Attitude is a choice. Happiness is a choice. Optimism is a choice. Kindness is a choice. Giving is a choice. Respect is a choice. Whatever choice you make makes you. Choose wisely.”
― Roy T. Bennett

Ik luister iedere ochtend en op ieder ‘moeilijk’ moment van de dag naar mijn Affirmation Audio. Dat bestaat uit twee onderdelen:

 1. Tekst
 2. Muziek

Voor tekst spreek ik overtuigingen én bewijs in van wie ik wil zijn. Om te zorgen dat mijn mindset goed is, en ik de juiste houding hebt. Bijvoorbeeld:

 • Ik ben een ster in het helpen van zzp’ers
 • Ik ben creatief

Maar ik spreek ook wensen uit van waar ik wil zijn over een paar maanden, zodat ik langzaam geloof en erken dat het voor mij mogelijk is. Bijvoorbeeld:

 • Ik werk vier maanden per jaar vanuit Curaçao
 • Ik heb een koophuis zonder hypotheek

En persoonlijke ambities om het leven mooier te maken, zoals:

 • Ik heb aandacht en liefde voor Dixie (dat is mijn hond)
 • Ik inspireer mijn vrienden en familie
 • Ik heb aandacht en liefde voor Joanne (mijn vriendin).

Op deze manier ‘train’ ik mezelf om bepaalde overtuigingen, ambities en wensen te hebben. Het zorgt dat ik écht geloof iets te zijn, en het is een mantra waarmee ik mijn dromen kan behalen.

Hier is de link naar mijn document met een van mijn visies.

Ik vervang en vernieuw hem minstens iedere drie maanden.

Voor muziek heb ik nu gekozen van een instrumentale (zangloze) versie van Circle of Life, van The Lion King (hier op YouTube). Wakker worden met die muziek, voelt als vrolijkheid, vernieuwing, inspiratie en grootsheid. Ik raad dan ook aan om ‘epische’ muziek te kiezen die je energie geeft: bijvoorbeeld van jouw favoriete film, of een krachtig nummer van je favoriete band. Ik ben zelf fan van magie (vandaar de Lion King), maar misschien wil je wel hard zijn, of liefdevol – en daar zijn hele andere categorieën muziek voor. En onthou… je kunt (en gaat) het vaak veranderen.

Hoe maak je dit?

 1. Schrijf je tekst
 2. Spreek het in op je telefoon
 3. Kies muziek, en plak het er op

Veel plezier!

Succes!